Business IT

Klaus Arpe

Klaus är en erfaren IT-professionell med en passion för både digital innovation och gör-det-själv-hemförbättring. Sedan han snubblade över kodning vid endast 14 års ålder insåg Klaus potentialen i att omvandla sitt intresse för teknologi till en karriär.

Med hemvist i det mysiga området Brønshøj har Klaus tillbringat över ett decennium noggrant renoverat sin familjs hem från 1938.

Men Klaus intressen slutar inte vid IT och hemförbättring. På sin fritid hittar man honom ofta trampa på pedalerna på sin inomhuscykeluppsättning med Zwift, där han simulerar känslan av den öppna landsvägen. När sommaren närmar sig ger han sig dock ut på de faktiska vägarna för några utomhuscykelupplevelser. Han är också en entusiastisk Padel-spelare. Och när vintern kommer byter Klaus ut sitt cykelutrustning mot skidutrustning och beger sig till Alperna för att åka skidor.

Med en bakgrund inom datavetenskap har Klaus navigerat genom olika aspekter av IT-världen, inklusive att säkra data och system med fokus på IT-säkerhet. Klaus har tidigare lett IT-initiativ i ett internationellt hälsoförsäkringsbolag, där han ledde operationer över flera länder i och utanför Europa. Denna erfarenhet används nu på 21-5 för att stärka och säkra IT-systemen, så att de blir ännu bättre.

Utanför sitt professionella arbete finner Klaus lugn i familjens sällskap med sin fru, May-Britt, som också är en del av 21-5-teamet, och deras två vuxna barn, som kanske har lämnat boet men fortfarande dyker upp för Klaus hemlagade kulinariska fester. Oavsett om han experimenterar med teknologi, förnyar sitt hem eller skämmer bort sig själv med sina favorithobbyer, strålar Klaus en blandning av digital skicklighet och praktiskt hantverk.