21 FAMILJER - 5 SEMESTERBOSTÄDER

Koncept

Vi samlar helt enkelt 21 svenska familjer/personer som bildar en förening tillsammans. Därefter finner, köper och renoverar vi 5 semesterbostäder på 5 noga utvalda destinationer. När bostäderna tas i bruk fungerar vi som föreningens förvaltare.  

I 21-5 tar vi hand om allt besvärligt. Från att hitta rätt bostäder, förhandla om dem och köpa dem, renovera dem och möblera dem, och till sist göra dem redo att användas av varje ägarförenings familjer. Sedan fortsätter 21-5 som förvaltare av föreningarna och bostäderna och ser till att allt sköts – från assistans till att hålla årsstämma till poolrengöring, städning i bostäderna, trädgårdsarbete och mycket mer.  

Bostäderna köps inte i förväg utan hittas och köps efter att föreningen har bildats och efter att alla har betalat. Ofta har vi en del spännande ämnen i sikte när vi startar en förening, men vi kan inte köpa bostäderna förrän det finns pengar på kontot i föreningen.

FÖRENINGEN

21 familjer tillsammans

I en 21-5 förening kan du alltså bli delägare i inte mindre än 5 semesterbostäder runt om i världen. Du är en del av ägandet tillsammans med 20 andra familjer, med vilka du delar alla utgifter och användningen av bostäderna. 21-5 har ingen ägarandel i bostäderna eller i föreningarna, föreningarna är 100% oberoende.  

Familjerna anmäler sig till föreningarna utifrån en av våra upprättade broschyrer, som beskriver vilka bostäder man blir delägare i och vad priset för att delta är.

DELNINGSEKONOMI NÄR DEN ÄR SOM BÄST

Mer för pengarna

I all sin enkelhet är det helt enkelt helt logiskt att flera familjer går samman och äger flera fritidshus tillsammans, istället för att varje familj köper sitt eget fritidshus. För vissa familjer är det viktigt att slippa allt krångel och ansvar för boendet.  

För andra är det ekonomin - när du delar får du helt enkelt mycket mer för pengarna. Som familj kan du investera i ditt eget fritidshus någonstans i världen, till exempel nästan 3 miljoner danska kronor.  

Du kan också välja att investera i en 21-5 förening för samma belopp. Då blir du delägare i inte mindre än 5 semesterbostäder på utvalda, attraktiva destinationer, och det är 5 bostäder med ett genomsnittligt värde på mer än 4 gånger så mycket som din investering. I genomsnitt kommer varje hem att vara värt mer än 12 miljoner svenska kronor. Detta är kärnan i varför det är vettigt för många familjer.  

De allra flesta privatägda semesterbostäder som inte hyrs ut står tomma större delen av året. Många semesterbostäder används bara under några få veckor varje år, och det tycker vi är ett enormt resursslöseri. Genom att fler familjer samlas för fler hem utnyttjas bostäderna mycket mer, vilket bostäderna drar nytta av, och lokalsamhället - inklusive de lokala handlarna - drar också nytta av detta, eftersom det ger en större aktivitet lokalt.  

Genom att gå samman för att äga får du också mycket mer för pengarna. Under de senaste åren har delningsekonomin varit på agendan, och det är vettigt i många avseenden, och särskilt när det gäller fritidshus, som vi alla bara använder en mycket liten del av året.  

Oavsett vilken inställning du har till 21-5-konceptet är det svårt att inte fängslas av de vackra hem som vi hittar och skapar för våra familjer. I en 21-5 förening får du mycket mer för pengarna.  

21-5 är inte för alla, men det är för fler och fler.

LÄR KÄNNA OSS OCH VÅRT KONCEPT BÄTTRE

Informationskväll

Informationsmöte Vi håller löpande informationskvällar. På mötena presenterar vi de öppna 21-5 föreningarna, och vi går igenom vårt koncept så att alla kan få en större förståelse för hur det hela fungerar.  

Vi har också alltid en 21-5 familj med oss, som berättar om sina erfarenheter av att vara med i en 21-5 förening. Det finns gott om möjligheter att ställa frågor.  

Det viktigaste med mötet är att alla får svar på alla frågor. Ingen får gå eller logga ut med frågor som sitter någonstans i kroppen.

FÅ DE VECKOR DU VILL HA

Bokning

Bokning av bostäderna sker via föreningens användarvänliga Medlemssida. Systemet är utformat så att det inte finns något kapplöpning för de mest attraktiva semesterveckorna, bokningen sker helt lugnt, så det inte gynnar den som är snabbast på tangenterna.  

Varje familj har i genomsnitt 12 veckor i bostäderna varje år, vilket är mer än de flesta kan använda. Flera 21-5 familjer har därför stor nytta av att låna ut bostäderna - särskilt till sin nära familj. Det är inte tillåtet att hyra ut och få inkomster genom bostäderna. Familjerna i våra bildade föreningar bokar i snitt 9 veckor varje år, vilket också ger gott om plats i kalendern för att boka spontana semestrar och vistelser.