Bostäderna

Inredning

Vi har efterhånden skabt os en 21-5 stil, som er meget forskellig fra destination til destination. Stilen er hvert sted en god kombination af lokalt indspark samt vores skandinaviske design. Når det så er skrevet, er mange af vores møbler produceret især i Italien, men vi tager fint ejerskab på dem.

I Chamonix er det feks meget sten, træ og læder, hvor det på Mallorca er mere havet der inspirerer mht. farver og materialer.

Når en boligs ombygning projekteres og farvene lægges fast for fliser, gulve og vægge, begynder tegnbordet for indretningen af boligen mht. møbler, tæpper. lamper mv.

 

Möblerna kommer från Bo-Tikken

Søren Rydahl från Bo-Tikken levererar alla möbler till våra bostäder.

Søren är med från start när vi har köper bostäder, han inspekterar dem tillsammans med vårt byggteam. På detta sättet tänks möblera in redan i projekteringsstadiet vilket skapar det bästa resultatet.  

Sørens målsättning är att leverera möbler, mattor och belysning som inte kan köpas längre ner på gatan och som samtidigt tillför bostäderna rätt patina och känsla av ”hem”. Det innebär bl.a. att:

  • vi får skräddarsydda möbler av vår egen design från europeiska tilllverkare.
  • vi använder danska leverantörer som använder möbler i rena och naturliga material, t.ex. är våra sängar speciellt utvecklade för varma och kalla 21-5 destinationer.
  • Vi har vår helt egna lampleverantör i Skottland som kan leverera lampor som du inte redan har sett hemma hos grannen.
  • Vi spenderar tid på att hitta gamla vackra möbler som kläs om och/eller restaureras för att framhäva den lokala atmosfären på destinationerna. De äldre möblerna köps till större delen i Europa.

Vår möbeltapetserare bor sedan 15 år på Bornholm och vi hämtar och levererar dit var 14:e dag.

Vi köper antikviteter på både danska och utländska auktioner.

Unika föremål och kuriositeter köper vi på utländska auktioner och antikvitektsmarknader samt på inköpsresor till lokala återförsäljare.

Inrednings- och designteamet

Vårt inrednings- och designteam är helt speciella för de har magiskt stoft i fickorna.

När Søren från Bo-Tikken är klar med möbleringen i bostäderna är de ännu en bra bit ifrån att vara hem, men så kommer vårt team och sprider det magiska stoftet.

Det består av allt det som gör en bostad till ett hem. Det är allt från tavlorna på väggarna till spel, yogamattor och fästingborttagare, där sådana behövs.

Det är som att flytta hemifrån varje gång och det är ett hårt arbete.

Inrednings- och designteamet är med från projekteringsstadiet inför renoveringarna, bara för att kunna planera och samla  allt som gör bostäderna till hem. Sakerna samlas och packas i Hørsholm och körs ner tillsammans med möblerna, de sista sakerna köps sedan lokalt.

Man känner sig omedelbart hemma i en 21-5 bostad och det är inrednings- och designteamets förtjänst.

Levande bostäder

Känner du igen känslan av att komma till en uthyrningsbostad? Allt i bostaden är i princip bortplockat och städfirman har eventuellt plockat bort det sista från senaste besöket. Bostaden ekar i stort sett tom.

21-5 bostäderna är helt annorlunda. Varje gång du kommer till en 21-5 bostad, som du har varit i tidigare, är det bara som om du har varit borta ett ögonblick.

När en 21-5 bostad går i drift fylls den upp med ALLT. Kaffe, vin, champagne, diskmaskinstabletter, fryspåsar, aluminiumfolie, pasta, ris och mycket mer. Det enda som inte blir påfyllt från start är lättförstörda förbrukningsvaror. Det fylls också på med tvättmedel, sköljmedel samt extra glödlampor, tvål, schampo, stearinljus osv.

När bostäderna nyttjas fyller ägarna själva på. Det ska alltid vara en obruten förpackning av t.ex. toalettpapper, så när man öppnar det sista paketet från depån (som det finns i alla bostäder), köper man en ny och sätter dit innan man lämnar bostaden.

På det sätter är bostädena alltid välfyllda och det känns hemtrevligt. Det finns också en överenskommelse mellan familjerna att man låter sista yoghurten vara kvar om man inte hann öppna och äta upp den, då låter man helt enkelt den vara kvar i kylen till nästa. Regeln är att man ska efterlämna vad man själv gärna vill komma till. Om man inte önskar äta familjen innans yoghurt så kastar man den bara.
-det här gäller naturligtvis när man kan se i bokningssystemet att det snart kommer en familj, om inte så kanskar man den såklart själv.

Hemtrevnad & mysfaktor

Ibland krävs det inte mycket för att få till den mysiga känslan och andra gånger kräver bostäderna lite mer. 

Oavsett vad bostden kräver så sörger Inrednings- och designteamet för att hitta rätt mängd av prylar och prydnadssaker.

 

Gummistövlar & fästingborttagare

Utöver att alla bostäderna blir inredda med lösöre, prydnadssaker, spel och många andra saker så ska också bostäderna vara praktiska.

Det ska vara så att när man är i en 21-5 bostad och man är i behov av något så ska man tänka "DET har de säkert OCKSÅ tänkt på".

Därför finns det även gummistövlar, fästingborttagare, verktyg, shoppinglista och andra praktiska saker som man kan få behov av på semestern. 

 

 

 

Till salu just nu

Se om det är en förening som är öppen för försäljning just nu som matchar er familjs drömmar och behov

› Öppna ägarföreningar

Kontakta oss i 21-5, vi hjälper dig att uppfylla dina semesterhemsdrömmar.

Skriv till  info@21-5.se  eller ring på 08-696 00 00.