Till salu

Nordic

Vi har två spår inom Nordic, en med hund och en utan hund. Vi har sedan vi lanserade Nordic i Sverige redan fått flera reservationer i de båda Nordic föreningarna och vi ser verkligen fram emot att det kommer några familer till i de båda föreningarna så vi kan komma igång med vår allra första svenska Nordic förening och kan skapa några fina semesterhem även i Sverige.

I Danmark bildade vi i början av året den första Nordic föreningen som innehåller tre danska, en norsk och en svensk bostad. Vi har nu köpt fyra av deras fem bostäder och vi därmed också köpt den allra första svenska 21-5 bostaden i Sverige, närmare bestämt på Västkusten.

 

Stockholms skärgård – Gotland – Åre – Västkusten – Österlen

Med en semesterhems-andel i Nordic du blir direkt delägare (1/21) i 5 unika semesterhem på ovanstående destinationer. Bostäderna är uteslutande ägda av de 21 familjerna i föreningen. 

Pris per andel    3 495 000:-
Månadsavgift            5 995:-

Semesterbostäderna i Nordic kommer hålla samma höga standard som övriga 21-5 bostäder men yttrycket kommer vara mycket mer nordiskt.

Villorna kommer ha minst 3-4 sovrum och med fasta sängplatser till minst 6-8 personer, därutöver kommer det att finnas extra sovplatser via luftmadrasser eller liknande.

Bostäderna kommer alla ha ett bra läge. I några områden är det viktigt att vara nära kusten, andra är det städer, aktiviteter eller annat som är huvudtemat. Alla bostäderna ska leva upp till våra höga krav på kvalitet, materialval, finish och utförande.

Vi lägger stor vikt på läget, inredningen och uttrycket, och de flesta av våra bostäder renoveras från topp till tå, innan vi är nöjda på våra familjers vägnar. Föreningen får således 5 handplockade och oftast omsorgsfullt renoverade bostäder med en stil, kvalité och uttryck som har blivit kännetecknet för 21-5 bostäder. 

När föreningen är fulltecknad och bildad ska du förvänta dig att alla bostäderna är i bruk inom 12-18 månader. 

Större flexibilitet i Nordic

Då bostäderna i NORDIC ligger på kortare avstånd, kommer önskan att ha kortare spontana vistelser vara mycket större än de är i våra föreningar med bostäder i Sydeuropa.

Vi har därför inarbetet en större flexibilitet i bokningssystemet för NORDIC:

Skolloven bokas som hela veckor med bytesdag på lördag. Utanför skolloven blir det uppdelat i två, här bokar man antingen måndag till torsdag eller torsdag till måndag.

På det sättet kan arbetsföra familjer boka förlängda helger och de som inte är så bundna av fasta kontorstider boka den andra delen av veckan. Man kan såklart även boka hela veckan, det kräver bara två bokningar.

Det nya bokningssystemet kommer att ge en ännu större flexibilitet och därmed bättre möjlighet för optimal användning av bostäderna.

Med 21-5 får du väldigt mycket för pengarna

 

 

 

 

Illustrationen visar att om du lägger knappt 3,5 miljon kronor på ditt eget fritidshus, får du ett fritidshus som förhoppningsvis motsvarar din investering.

Om du istället väljer att köpa en 21-5 semesterhems-andel i den helt nya Nordic för samma belopp, får du delägarskap och förfoganderätt i 5 fritidshus. 5 bostäder som i genomsnitt kostar över 14,5 miljoner kronor (inklusive inredning, inköpskostnader, 21-5 mm), det vill säga 5 bostäder som var för sig kostar 4 gånger så mycket som din investering.

Ytterligare en fördel med att vara med i Nordic är att kostnaderna för att driva sitt eget fritidshus på ett ställe i Sverige är högre, än vad det kostar att vara med i den nya Nordic. Utöver det sparar ni allt besvär med att förvalta fritidshuset.

Om ni villl höra mer eller ha ytterligare information om denna förening så fyll i nedanstående formulär så skickar vi inom kort material till er. Ni är naturligtvis alltid välkomna att ringa oss.

Vi ser fram emot att bilda den helt nya Nordic och vi ser framförallt fram emot att finna och skapa några fina semesterbostäder till föreningens familjer.

Hur Nordic kom till

Efter mer än 30 bildade föreningar och över 150 drömbostäder funna och köpta till våra familjer, har nu turen kommit till nordiska och framförallt svenska semesterhus. Sedan vi öppnade första 21-5 föreningen i Danmark i slutet av 2010 med drömbostäder i främst Sydeuropa, har vi sett fram emot att inkludera semesterbostäder i Danmark, Sverige och Norge. Vi har fått många förfrågningar genom åren gällande detta och under 2020 tänkte vi att tiden var inne. Vi designade därför en förening för danska familjer som vi nu bildar i början av 2021.

Vad skulle då sammansättningen av destinationer i den danska Nordic vara – det finns ju många fantastiska platser i Norden. Vi valde till sist; en villa på västkusten i Sverige, en lägenhet i norska Trysil och tre danska sommarhus: Skagen, Hornbæk och Tisvilde.

Efterfrågan från svenska familjer att ha bostäder som ligger lite närmare har vi också tydligt kunnat märka. Vi öppnar nu därför dörrren för en Nordic förening för svenska familjer.

Var ska då dessa bostäder ligga någonstans. Att ha en bostad eller två i Danmark är uteslutet då vi som utlänningar inte får köpa enligt en äldre regel från 50-talet. Norge och Finnland var såklart också uppe på spelbordet men vi fann ganska snart ut att störst efterfrågan från svenska familjer är att ha 5 ställen runt om i Sverige. Det finns många platser som skulle kunna vara rätt plats att ha en 21-5 bostad på, men vid närmare eftertanke och inspel från många potentiella familjer har vi landat i att den svenska Nordic ska ha en fjällstuga i Åre, ett hus i Stockholms skärgård, ett hus på Västkusten, ett hus på Gotland och inte minste ett hus på Österlen. Det är helt klart en kombination som är eftertraktad.

Bostäderna kommer matcha alla de bostäder vi har köpt och skapat till våra bildade föreningar och de kommer ha ”21-5 touchen” som har blivit vårt varumärke. Fina, inbjudande och framförallt hemtrevliga bostäder som kan utgöra basen för svenska familjer som vill uppleva nya platser lite närmare.

Som något nytt har vi gjort det möjligt att ta med hund i Nordic. Eftersom det inte är alla som kan det – har vi gjort två identiska föreningar; en för familjer där det är möjligt att ta med hunden och en förening som är utan hund. Alltså är det möjligt att anmäla sig till ”Nordic med hund” eller ”NORDIC utan hund”. Det är två individuella föreningar med vardera 5 svenska drömbostäder. De två föreningarna kommer vara helt lika på alla övriga parametrar. Vi ser fram emot att se vilken av de två föreningarna som först blir fylld med 21 familjer.

Vi ser på det hela taget fram emot att skapa 5 drömbostäder ”nästgårds”, något som vi drömt om sedan vi fick idén till 21-5.

 

En Nordic familj berättar

”Vi tvivlade aldrig på att vi skulle vara med första gången vi läste om 21-5.  Det beslutet har gett oss så mycket livskvalitet, vi har fått många fina upplevelser och trevlig samvarao med familj och vänner, som vi annars inte skulle haft. Inte minst nu när våra vuxna barn fortfarande vill tillbringa semestrarna med oss. Varje gång vi kliver in i våra hus eller lägenheter känner vi oss som hemma, då bostäderna är inredda med eftertanke på allt.

Det har överstigit våra förväntningar.

När vi läste om Nordic var vi inte heller tveksamma. Samma koncept som vi vet fungerar oklanderligt. Destinationerna är fantastiska och husen är så stora att familj och vänner kan vara med.

Att destinationerna ligger så nära ger mycket mer flexibilitet då vi kan nyttja bostäderna utan att nödvändigtvis ta en vecka från kalendern.

Det ger oss också en bra känsla i magen att vi vet att det rent ekonomiskt är en bra investering.

Vi glädjer oss.”

Lise och Jocob, med i 21-5 DK5 Grande sedan våren 2015

En Nordic familj berättar

”Med bakgrund av 5 års deltagande i 21-5 och i den perioden delägare i först en Grande och nu i en Large förening har vi stort förtroende till att 21-5 konceptet passar väldigt bra in i våra önskningar om semester utomlands.

Med etableringen av en Nordic, där vi också kan ta med vår lilla hund på semester tycker vi kombinationen mellan att på nuvarande tidspunkt med de 5 resmålen i utlandet och ytterligare 5 möjligheter i Skandinavien passar oss perfekt.

Men bostädernas placering, inom överkomligt köravstånd i Skandinavien öppnar också det upp för lite kortare vistelser och inte minst ger det bra möjligheter för spontana semesterbeslut utan att det är avhängt på flygbiljetter.

Gitte och Jan tidigare DK11 och nu DK27 och snart Nordic 😊

En Nordic familj berättar

Vi har varit väldigt glada och nöjda med konceptet, och vi har känt oss väl informerade under hela förloppet, redan från den dagen vi tog beslutet att gå med, till dagen alla våra bostäder var köpta. Vår upplevelse av 21-5:

 • Tillit, trovärdighet och transparens
 • Fina lyxbostäder med bra lägen
 • Alltid mycket hjälpsamma när vi kontaktar supporten
 • Superenkelt och rättvist bokningssystem

Andledningen till att vi nu också väljer Nordic konceptet:

 • Destinationerna är närmare hemmet
 • Möjlighet till kortare vistelser, t.ex. weekends
 • Mindre förorening (flyg ej nödvändigt)
 • Trygghet med koncepet, baserat på egna erfarenheter med 21-5

Hälsningar Pernille och Lars, DK18 Large sedan hösten 2017

En Nordic familj berättar

En familj som är delägare i en 21-5 Large förening och har anmält sig till NORDIC ser fram emot det och skriver följande:

Motiveringen bakom beslutet att gå med i NORDIC är följande:

 • Vi har i en längre tid tittat på sommarhus i Danmark men inte kunnat finna något som matchar pris/kvalitet och alternativet att bygga nytt landar vi på en prisnivå om ca 7-8 miljoner för att få ett bra läge och ett kvalitetshus.
 • Då vi inte har några erfarenheter av sommarhus, tycker vi detta investeringsbelopp som ”första gångs” sommarhusägare kanske är lite i överkant och riskerar att få dåligt samvete om vi inte nyttjar huset tillräckligt mycket.
 • Vi önskar ha semester när vi har semester – så vi inte behöver lägga tid på underhåll/reparationer mm.
 • Vi vill inte heller ha ett sommarhus som står tomt de flesta veckorna om året.
 • Genom att gå in i 21-5 Nordic kan vi få de rätta lägena, hög kvalitet på husen, fin inredning... för att vi är flera familjer som går ihop och vi älskar bra kvalité och läge.. och till en mycket mindre investering än att själva köpa/bygga ett sommarhus. (Utan att ha dålligt samvete med att inte nyttja sommarhuset hela tiden)
 • Vi tycker ert bokningssystem är riktigt bra och vi kan få de veckor/weekends som vi vill ha.

Jag vill gärna få material på Nordic föreningen

Kontakta oss i 21-5, vi hjälper dig att uppfylla dina semesterhemsdrömmar.

Skriv till info@21-5.se eller ring 08-696 00 00.