Bostäderna

Renovering

Redan den dagen vi fick idén till 21-5 visste vi att vi skulle renovera bostäderna efter att vi övertagit dem. Vi hade dock inte räknat med att det oftast skulle bli sådana omfattande totalrenoveringar, men så har det blivit och det finns många orsaker till det.

Det är faktiskt i stort sett omöjligt att hitta bostäder som lever upp till våra krav avsende inredning, färger, materialval mm. Vi är mycket kräsna och även om något ser bra ut på bild så är det oftast helt annorlunda i verkligheten.

När vi någon gång emellan stöter på en bostad som bara behöver ett par små justeringar för att kunna kvalificeras att bli 21-5 bostäder så är de oftast allt för dyra och därmed utanför våra ekonomiska ramar.

Vi siktar därför in oss på ”oslipade diamanter” som vi kan göra till vackra och inbjudande drömbostäder. På det sätter skapar vi de bästa förutsättningarna för trevlig semestrar många år framöver.

 

Byggteamet

Vårt duktiga och erfarna byggteam har många kompetenser och egenskaper som är nödvändiga för att kunna renovera bostäder på avstånd. Allt projekteras från huvudkontoret i Hørsholm medan arbetet utförs lokalt på destinationerna, vilket ställer extra höga krav på oss.

Det kräver duktiga och inte minst engagerade personer i vårt byggteam, för att ro i land alla våra bygggplatser. Vi har nästan hela tiden 20 byggarbetsplatser i gång i Sydeuropa, så det är många bollar att hålla i luften.

Teamet besöker med jämna mellanrum byggplatserna för att hålla ett öga på kvalitén i arbetet och utvecklingen så flera av medlemmarna i teamet har en  hel del resedagar varje år.

Att ro ihop en renovring av en semesterbostad utomlands från start till mål kräver antingen en stor dos tur eller många kompetenser. Vi sätter inte vårt liv på turen men på byggteamet, de är otroligt duktiga och ett fantastiskt engagerat team.

Originaldetaljer

Vi går igång på detaljer!

Vi är är galet förtjusta i detaljer och vi ÄLSKAR när de antigen är bevarande eller dyker upp under renoveringen.

Vi brukar säga att om originaldetaljerna är borta i bostaden så tillför vi dem. Naturligtvis kan de ju inte vara de orginaldetaljerna som vi tillför men det kommer att se ut så- och det är det viktigaste.

Under hösten 2019 fick vi besök av en lokal borgmästare till en fastighet som precis var färdigrenoverad. Han kom för att tacka oss inte bara för att bevara det toskanska kulturarvet utan också för att återskapa det där det gått förlorat. Det var ett stort ögonblick för oss eftersom det bekräftar att det inte bara är vi själva och våra 21-5 familjer som är glada för det vi skapar eller återskapar.

Laila pratar ofta om hur all energi bara går ur kroppen när hon ser bostäder som har ”moderniserats” genom åren och där vackra originaldetaljer antingen har förstörts, döljts eller tagits bort. I gengäld ger det henne och hela teamet massor av positiv energi att återskapa detaljer och återupprätta trasiga saker. Precis där trivs det övergripande byggteamet som bäst.

 

 

 

Vi har köpt mer än 150 bostäder för våra 21-5 föreningar!

Bra planlösningar

Utöver att vara inbjudanade ska en 21-bostad också vara praktisk.

När de två egenskaperna kombineras i bästa förhållande – precis där skapas drömbostaden.

Om det är möjligt på något sätt så ser vi till att det finns ett badrum för varje sovrum. Vi är inte alltid vana med detta i semesterbostäder i Sverige, men vår erfarenhet är att den bästa semestern hålls o bostäder där de flesta har eget badrum 😊

Lokala hantverkare

Vi använder lokala hantverkare i alla våra renoveringar. Någon enstaka gång har vi skickat ett crew från Danmark, men det har varit helt extraordinärt och skapar helt andra utmaningar än att nyttja lokalbefolkningen.

Vi har i regel två entreprenörer på varje destination. På vissa ställen har de olika kompetenser men generellt så är det alltid bra attt ha någon att jämföra pris och arbete mot.

I alla sammanhang vill vi ha bra samarbetspartners som vi kan arbeta ihop med i många år. Det här gäller naturligtvis också våra entreprenörer och hantverkarre som vi alltid har riktigt bra relationer med. Ju bättre relation, desto bättre arbete och det gagnar i slutändan våra familjer i föreningarna.

Till salu just nu

Se om det är en förening som är öppen för försäljning just nu som matchar er familjs drömmar och behov

› Öppna ägarföreningar

Kontakta oss i 21-5, vi hjälper dig att uppfylla dina semesterhemsdrömmar.

Skriv till  info@21-5.se  eller ring på 08-696 00 00.